Nepotrebný kašeľ

01.04.2005 Celý región

Aj vás už otravuje neustále kašľanie a nepríjemné prebúdzanie na dráždivý nočný kašeľ? Ak nechcete, aby nad vami kašeľ zvíťazil, musíte s ním bojovať a zasad...
Aj vás už otravuje neustále kašľanie a nepríjemné prebúdzanie na dráždivý nočný kašeľ? Ak nechcete, aby nad vami kašeľ zvíťazil, musíte s ním bojovať a zasadiť mu „ úder pod pás“ .

Čo je kašeľ?
Kašeľ je obranným mechanizmom v dýchacích cestách. Vyvoláva ho podráždenie určitých buniek, ktoré sa nachádzajú na sliznici a pokrývajú celé dýchacie cesty. Organizmus začne pociťovať nutkanie na kašeľ vplyvom pôsobenia vonkajších faktorov, ktoré napadnú sliznicu v hrtane, v priedušnici a pľúcach. Je dôležitým príznakom väčšiny ochorení dýchacích ciest, signalizuje nám, že niečo nie je v poriadku. Je preto veľmi potrebné, aby sme nezanedbávali vznik kašľa a venovali dostatočnú pozornosť jeho liečbe.
Aké druhy kašľa poznáme? Rozoznávame kašeľ suchý a produktívny. Suchý dráždivý kašeľ sa vyznačuje kŕčovitými záchvatmi kašľa, pri ktorom sa nevykašliava žiadny hlien. Produktívny kašeľ je charakteristický hojnou tvorbou hlienu a veľmi silným dráždením na kašeľ. Ide o obranný reflex tela, ktorý má pomôcť odstrániť nečistoty z dýchacích ciest.

Prečo práve homeopatia?
Na trhu je dostatok prípravkov, ktoré prinášajú úľavu a pomáhajú zbaviť sa kašľa. Ako si však vybrať ten správny? Homeopatia ponúka 100% prírodnú odpoveď na túto otázku.
Je to prírodná metóda liečenia založená na aktivizácii prirodzených obranných mechanizmov v tele pacienta. Používa homeopatické lieky vyrobené zo surovín rastlinného, živočíšneho alebo minerálneho pôvodu. Dokáže samostatne vyliečiť 70 – 80% bežných ochorení, nemá žiadne nežiaduce účinky a preto je vhodná pre všetkých, vrátane dojčiat a tehotných žien. Francúzska homeopatická spoločnosť Boiron ponúka novinku na liečbu kašľa vo forme homeopatického lieku Drosera composé. Tento liek pôsobí ako prvá pomoc proti kašľu – potláča záchvaty dráždivého, dusivého kašľa, zmierňuje bolesti za hrudnou kosťou pri kašľaní a uľahčuje vykašliavanie hustých ťahavých hlienov. Jeho účinok ocenia aj tí, ktorí kvôli kašľu nemôžu späť – liek Drosera composé účinne tlmí nočný dusivý kašeľ. Dostať ho v lekárni vo forme kvapiek, ktoré sa užívajú zriedené v troške vody (cca 124, -Sk).
Ak sa stav po troch dňoch nezlepší, treba navštíviť lekára – homeopata, ktorý pacienta dôkladne vyšetrí, určí diagnózu a navrhne ďalší liečebný postup. Kontakt na lekára – homeopata v mieste svojho bydliska nájdete na infolinke 02/ 54 791 308. Katarína Mikulcová
 

Vyberte región

mark